• Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health
  • Envera Health

Envera Health

Envera Health, a partner in healthcare engagement services, sought a Richmond-based location to consolidate multiple office locations creating a unified culture that aligns their work environment and community-centered mission.   The 25,000 SF facility was designed to accommodate 100% employee growth utilizing flexible workstations and technology to accommodate frequent team reconfigurations.   Taking advantage of the 19’ tall ceilings, mezzanines allow team collaborative lounges a bird’s eye view of the office below.

With panoramic views of the James River, Envera’s location is ideally suited to support their desire to promote healthy living and the connection to an active, health conscious workplace.  Key design features include ergonomically designed workstations, sit to stand furniture, perimeter glass walls with abundant natural light for all with access to exterior patios and downtown canal walk.  References to nature are mimicked through the interior finishes utilizing warm wood, stones and recycled materials.   .

A unique design challenge was the physical division of the 25,000 SF suite, the lobby serving the building’s upstairs residential tower split Envera’s space into an East and West wing.   A wood clad ‘gateway’—an architecturally open trellis system —became a unifying element to connect both ends of the workplace and organizing the flow of traffic.  The gateway walls also create backdrop for Envera  branding and  client testimonies.   Added graphics and AV integration alert the guests and employees alike to the innovation and forward-thinking that drives Envera’s culture.


Market Segment:
Location:
Richmond, VA
Size:
25,000 sf
Year Completed:
2017
Download:
Date:
Categories: